Hír

Átadásra került a Könyvtári Minőségi Díj és a Minősített Könyvtár cím

2018. november 13-án Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Sörény Edina, az EMMI Könyvtári és Levéltári Főosztály főosztályvezetője, a Könyvtári Intézet és a díjazott intézmények vezetőinek, munkatársainak részvételével Budapesten, az EMMI Akadémia utcai tükörteremében került átadásra a 2018. évi Könyvtári Minőségi Díj és a Minősített Könyvtár cím. A pályázati folyamatot a Könyvtári Intézet koordinálta, melynek részeként kidolgozásra került a pályázat alapját képező könyvtárakra formált minőségmenedzsment értékelési keretrendszer: a KMÉR.

2018-ban példaértékű olvasásfejlesztési innovációkkal a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ nyerte el a Könyvtári Minőségi Díjat és a vele járó pénzjutalmat.

2018-ban Minősített Könyvtár címet és a vele járó pénzjutalmat 15 könyvtár vehetett át, melyek között települési, szak, egyházi, kisebb és nagyobb intézmény, sőt könyvtári hálózat is volt.

Az átadás során a kultúráért felelős államtitkár felhívta figyelmet a könyvtárak kiemelt szerepére. Elmondta, hogy az elismerésben részesült intézmények kiváló példái annak, hogy a digitalizálódó világunkban igenis van létjogosultsága a jól működő, minél több embert megszólító könyvtáraknak.

A Könyvtári Intézet gratulál minden nyertesnek, és a pályázaton részt vett valamennyi intézménynek. A pályázókat szakmai napok és konferenciák szervezésével kívánjuk arra buzdítani, hogy terjesszék és egyben tartsák is fenn, sőt fejlesszék az eddig elért eredményeiket. Közös célunk, hogy Magyarországon minél több olyan könyvtár legyen, amely a minőségmenedzsment segítségével tudatosan fordul partnerei és a használói felé.
 

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.