Hír

A határontúli magyar könyvtárosok továbbképzésének 2015/2016.évi szakasza

A Könyvtári Intézet a NKA támogatásával 2015 őszétől folytatta a határontúli magyar könyvtárosok számára szervezett továbbképzések programját - ezúttal egy teljes tanévre szóló képzési tervvel. Az első képzés szeptember elején zajlott le, a program 2016. április végéig tartott.

Az érsekújvári Városi Könyvtárban lezajlott Irodalmi tájékoztatás, online irodalmi adatbázisok elnevezésű programról beszámoló jelent meg az online Új Szó hasábjain.

A Helyismereti-helytörténeti információk közzététele könyvtári honlapokon elnevezésű képzésről a Fórum Kisebbségkutató Intézet honlapján fényképes tudósítás, az online Paraméter hasábjain fényképes beszámoló jelent meg.
A párkányi Városi Könyvtárban megtartott Felkészülés a különböző felhasználói célcsoportok olvasásfejlesztésére elnevezésű képzésről az online Új Szó hasábjain olvashatunk tudósítást. A tanfolyam sikerét bizonyítja, hogy az ott tanult metodika (az ún. papírszínház) alkalmazását a tanfolyam résztvevői már maguk is kipróbálták: egyrészt az érsekújvári könyvtárban tartottak ilyen foglalkozásokat, másrészt a muzslai Községi Könyvtárban mind óvodásokkal, mind elsős kisiskolásokkal ezzel a módszerrel dolgoztak fel néhány mesét. (2016. május 17. és június 1-2.).





Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.