Hír

Tájékoztatás az OSZK szakmai képzéseiről, továbbképzési programjairól

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. január elsején életbe lépett a kormányzati képzési és oktatási beszerzésekről szóló 396/2023. (VIII. 24.) Korm. rendelet (a továbbiakban: rendelet), amelynek hatálya az 1. § (2) bekezdés b) pontja értelmében az Országos Széchényi Könyvtárra (a továbbiakban: OSZK) is kiterjed.

A rendelet előírásai az OSZK által bármely jogviszony keretében foglalkoztatottak vagy a szervezettel munkavégzésre irányuló jogviszonyban nem álló külsős személyek, illetve szervezetek számára nyújtott képzések – ideértve különösen a felnőttképzéseket –, oktatások, továbbá a képzésekhez kapcsolódó oktatási tananyag- vagy tesztfejlesztések megvalósítására irányuló beszerzésekkel összefüggő adatszolgáltatási, bejelentési és egyéb kötelezettségekre terjednek ki, központi beszerző szervként a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (a továbbiakban: NKE) jelölve ki.
 
A NKE Kormányzati Képzésszervezési Központja (a továbbiakban: KKSZK) a rendeletben meghatározott kapcsolattartásra, valamint az adatszolgáltatási és a tájékoztatási kötelezettség teljesítésére alkalmas, internetes felületet (a továbbiakban: portált) hozott létre. Az OSZK-nak mint érintett szervezetnek a rendelet és a KKSZK tájékoztatója alapján erre a portálra kell a 2024-es naptári évre vonatkozó képzési tervét 2024. január 31-ig feltöltenie, amelyet a KKSZK a feltöltési határidő letelte után megvizsgál és elbírál – a képzések megvalósítása csak ezután, azaz a KKSZK általi jóváhagyás után lehetséges.

Az OSZK a jóváhagyás beérkezése után haladéktalanul közzéteszi, meghirdeti szakmai képzéseit és könyvtári továbbképzési programjait, tanfolyamait, addig a könyvtárszakmai közösség szíves türelmét kéri.

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.