Hír

Új könyvtár- és információtudományi folyóirat indul

Új könyvtár- és információtudományi folyóiratot indít az OSZK és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár (BME OMIKK). A Közép-európai Könyvtár- és Információtudományi Szemle (Central European Library and Information Science Review, CELISR) főszerkesztője Dancs Szabolcs, az OSZK Közgyűjteményi Szabványosítási Irodájának osztályvezetője.

A CELISR a Könyvtári Figyelő és a BME OMIKK által kiadott Tudományos és Műszaki Tájékoztatás utódja; célja azok értékeit megőrizni és továbbfejleszteni. Negyedévente jelenik meg, nyílt hozzáférésű (gyémánt) kiadványként, így mind a publikálás, mind a cikkek letöltése ingyenes. A folyóirat nem számít fel a szerzőknek cikkfeldolgozási (APC), benyújtási vagy közzétételi díjat. A felhasználóknak joguk van a cikkek teljes szövegét elolvasni, letölteni, másolni, terjeszteni, kinyomtatni, keresni, illetve hivatkozni rájuk.

 

A folyóirat magyar és angol nyelvű tanulmányokat is közöl, így lehetőséget biztosít a hazai eredmények és jógyakorlatok nemzetközi láttatására, amellett, hogy tájékoztatást nyújt a könyvtár- és információtudomány globális trendjeiről, valamint a szakmai érdeklődésre számot tartó belföldi és külhoni fejleményekről.

A CELISR publikálási lehetőséget nyújt a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar könyvtárosok számára, valamint törekszik arra, hogy a könyvtár- és információtudomány területén összekapcsolja a közép-európai régióban működő szakembereket.

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.