Hír

Országos könyvtári statisztikai egyeztetések

Az OSZK Könyvtári Intézet Kutatási és Elemző Osztálya (KEO) ez év szeptemberétől kezdődően személyesen keresi fel a vármegyei adatfeldolgozó központokat. Az egyeztetés célja az országos könyvtári statisztikával (ezen belül: adatlappal, adatgyűjtéssel, KultStat rendszerrel) kapcsolatos tapasztalatok, problémák, kérések és lehetséges megoldási javaslatok feltérképezése és egyeztetése.

A sorozat első állomása a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár volt 2023. szeptember 21-én. A KEO-t Havadi Gergő osztályvezető és Bebiák Magdolna statisztikai referens, a győri könyvtárat pedig Máj Szabolcsné Ildikó igazgatóhelyettes, valamint a KSZR-ek statisztikai adatlapjait koordináló, ellenőrző munkatársak képviselték. A találkozón mindenki számára hasznos eszmecsere zajlott, sikerült rávilágítani az adatfelvétel során tapasztalt nehézségekre és az adatlap nem egyértelmű kérdéseire, továbbá tisztázták a kitöltés, illetve az adminisztráció problémáit is.

A szeptember 27-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban történt második egyeztetésen Koreny Ágnes főigazgató-helyettes mellett minden adatgyűjtésben érintett és azt koordináló kolléga, Sóron Ildikó, Bur Gabriella, Nagy Ágnes, illetve a Központi Könyvtár vezetője, Farkas Ferenc is részt vett.

Az október 25-i harmadik állomás Székesfehérvár volt, ahol a Vörösmarty Mihály Könyvtárat az igazgatóhelyettes, Horváth Adrienn, valamint az elemző munkatársak, Iszak Ferencné, Bagaméri András és Márky Balázs képviselték.

A beszélgetéseken az első állomáshoz hasonló pontok alapján került sor a részletek megvitatására. Minden alkalommal részletesen sikerült feltérképeznie kollégáinknak, hogy hogyan történik az adatgyűjtés és az ellenőrzés a vármegyében, valamint előremutató javaslatok is születtek a rendszer megváltoztatására. Ugyanezzel a tartalommal és előremutató egyeztetéssel zárult a debreceni látogatás is november 9-én a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Központi Könyvtárában.

 

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.