KSZK oldal

Küldetésnyilatkozat

A Könyvtári Intézet
 
Könyvtártudományi Szakkönyvtára (rövid nevén: KSZK)
ISIL KÓD: HU-IL-001207-X
STATISZTIKAI KÓD: 101406
 
gyűjteményével és munkatársainak tudásával arra törekszik, hogy a használók (gyakorló könyvtárosok, kutatók, könyvtáros oktatók és hallgatók, más érdeklődők) igényeit és sikerességét szolgálja.
 
Mit nyújtunk?
  • egy jól feltárt könyvtörténeti és könyvtártudományi gyűjteményt
  • személyre szabott információszolgáltatást
  • szakmai adatbázisokhoz való hozzáférést
  • ingyenes internethasználatot.
 
Átfogó célunk
A Könyvtártudományi Szakkönyvtár átfogó célja a gyakorló és leendő könyvtárosok, könyvtári szakértők, könyvtárak és könyvtárügyi irányító szervek, munkacsoportok, a könyvtártudomány és a könyvtörténet szakterületén tevékenykedő kutatók dokumentum és információ iránti igényeinek és szükségleteinek kielégítése nyilvános szakkönyvtári és információs szolgáltatások útján. Ennek érdekében fejleszti és feltárja gyűjteményét, továbbfejleszti elektronikus szolgáltatásait, hozzáférést biztosít a témába tartozó elektronikus forrásokhoz, testre szabott szolgáltatásokat nyújt, közvetíti más intézmények idevágó szolgáltatásait. ODR tagkönyvtárként aktívan részt vesz a könyvtárközi kölcsönzésben. Kiadványaival és szolgáltatásaival hozzájárul a hazai és nemzetközi könyvtárügy fejleményeinek megismertetéséhez.
 
UPDATE:

2020. július 1-jétől a 2020. évi XXXII. törvény 2. mellékletének 1. pontja szerint az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézet Könyvtártudományi Szakkönyvtára országos szakkönyvtár lett.

Az ebben kifejeződő megbecsüléshez természetesen újabb kötelezettségek is társulnak, melyeket örömmel vállalunk.


 
 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: OSZK KI KSZK, 1827 Budapest

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.