Hír

Könyvbemutató a Szakkönyvtárban!

Koreny-könyvbemutató

Az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete szeretettel várja az érdeklődőket legújabb kiadványának bemutatójára! Kovácsné Koreny Ágnes Az ötlettől a megvalósításig. Felhasználóvezérelt innováció a könyvtárban(külső hivatkozás) (külső hivatkozás)című kötete az Eszköztár a mindennapi könyvtári minőséghez sorozat második köteteként jelent meg abból a célból, hogy a könyvtárosok inspiráló, a gyakorlatban is jól alkalmazható segítséget kapjanak a használói igényeken alapuló innováció megvalósításához.

 

Időpont: 2023. április 4. kedd 16 óra

Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár Könyvtártudományi Szakkönyvtár, olvasóterem (1014 Budapest, Szent György tér 4–5–6., Budavári Palota „F” épület)

A részvétel regisztrációhoz kötött, a rendezvényre az itt elérhető linken lehet jelentkezni.(külső hivatkozás)

 

A könyvbemutatón arra keressük a választ, hogy mi is az az innováció, miért fontos a könyvtáraknak, hogyan lehet elsajátítani és milyen módszerekkel lehet megvalósítani a közösségvezérelt szolgáltatásfejlesztési szemléletet.

„A könyvtári innováció … gyakorlatilag a könyvtárak működésének és szolgáltatási rendszerének teljességére kiterjedő és kiterjeszthető, a legkisebb települési könyvtártól a nemzeti könyvtárig a könyvtári rendszer teljességében értelmezhető és értelmezendő fogalom. Hiszen a könyvtárak világa egy rendkívül dinamikus terület, amely folyamatosan reagál a környezetéből érkező kihívásokra, és alkalmazkodik külső és belső környezete változásaihoz. A kérdés az, hogy ebben a folyamatosan változó környezetben hogyan lehet lépést tartani a könyvtárakat érő kihívásokkal, hogyan lehet válaszolni ezekre az innováció eszközeivel, és a könyvtárak hogyan válhatnak még innovatívabbakká.”

És mitől lesz innovatív egy könyvbemutató? Attól, hogy lehetőséget adunk az érdeklődőknek néhány egyszerűbb módszer kipróbálására, ízelítőt nyújtunk, kedvet csinálunk ahhoz, hogy saját könyvtárukban is bátran használják kiadványunkat.

A szerző beszélgetőtársa Bajnok Tamara, a Könyvtári Intézet Könyvtári Minőségfejlesztési Osztályának vezetője lesz.

Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényen!

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.