Hír

Szabadon böngészhető a friss, 2019/1-es MAKSZAB!

MAKSZAB-kép

Bizonyára mindenki tudja, milyen nagy munka egy rendszeresen megjelenő bibliográfia egy-egy számának megalkotása – különösen ha a nemzeti bibliográfiai rendszer részét képező szakbibliográfiáról van szó. Érzékeltetésül talán elég annyit megemlíteni, hogy A Magyar Könyvtári Szakirodalom Bibliográfiája 2019/1-es, most megjelenő online füzetének összeállításához a szerkesztőnek és a munkában közreműködőnek összesen  8069 folyóiratszámot kellett átfésülnie az elmúlt fél év folyamán. A cikkhalászat során 69 folyóirat 102 száma akadt horogra. Ezekből, valamint 12 tanulmánykötetből szűrte ki a gondos szerkesztő: Honffyné Felhő Ágnes azt a 450 cikket és tanulmányt, melyek közül most kedvünkre szemezgethetünk.

Ezúttal a „Marketing, közönségkapcsolatok” szakot emelném ki a füzetből – amely fantasztikus sokszínűséget tükrözve irányítja magára a figyelmet. A boldogi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely programjai, a KönyvtárMozi 2015-2017-es éveinek ismertetése, a Nagy Könyves Beavatás negyedik évadja, az MTA Könyvtárának a Mátyás udvarában zajló, tudományos élettel kapcsolatos kiállítása, a miskolci megyei könyvtár lillafüredi kisvasúton tartott költészetnapi rendezvénye, a Zala megyei könyvtárnak a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonával való együttműködése és a tabletes történetmesélés mintaprogramjának a könyvtárban történő adaptálása, a kalocsai érseki könyvtárban a jövőre Budapesten tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán rendezett könyvkiállítása – és még sok más! -- kerülnek a szemünk elé a cikkek elolvasására csábítva.  A csábításnak pedig nem könnyű ellenállni, mivel a MAKSZAB, ahol csak mód van rá, közvetlen linkkel mutat az eredeti cikkre. A bibliográfia teljes szövegében a CTRL+F funkcióval kereshetünk, de természetesen segítségül hívhatjuk a betűrendes és tárgyszómutatót is.

Minden kollégának és érdeklődőnek szívből ajánlom A Magyar Könyvtári Szakirodalom Bibliográfiájának 2019/1-es számát – ezúton megköszönve Hegyközi Ilona és Murányi Lajos önkéntes lektori munkáját.

Fazokas Eszter

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.