Hír

Utórezgés...

A "Friss hírek a könyvtárak tervezett újranyitásáról" címmel indított sorozat ugyan már lezárult a Könyvtári Intézet honlapján, de azóta is felmerülnek olyan érdekességek, melyek feltétlenül említést érdemelnek. Ilyen például a munkanélkülivé vált könyvtáros egyesületi tagok említése a Hegyközi Ilona által Németország és Ausztria könyvtári információiból összeállított hírcsokorban.

 

***

Ausztriában és Németországban az eddig figyelt könyvtári honlapokon azt látjuk, hogy az élet lassanként visszaáll a rendes kerékvágásba, egyre kevesebb szó esik a járványról és az azzal kapcsolatos intézkedésekről.

A Német Nemzeti Könyvtár (DNB) két székhelyén, Lipcsében és Frankfurt am Mainban az olvasótermek 9-től 17-ig és 18-tól 22-ig tartanak nyitva. A DNB-ben beindultak a rendezvények, az eseménynaptár tanúsága szerint negyedórás vezetéseket tartanak a kiállításokon.

Az Osztrák Nemzeti Könyvtárban (ÖNB) már csak egy kis hirdetés hívja fel a figyelmet a honlapon a biztonsági intézkedésekre (kézfertőtlenítés, távolságtartás). A könyvtári vezetéseken és az ültetéssel járó rendezvényeken kötelező a maszk viselése (az utóbbi esetben a hely elfoglalásáig és a rendezvényt követően).

A Német Könyvtári Egyesület (VDB) szeptemberre már szakmai konferenciát hirdet Brémában. A nyár elején tartották volna Hannoverben az egyesület éves vándorgyűlését (ez lett volna a 109.), amelyet törölni kényszerültek. Azoknak a képzésben részt vevő és munkanélküli egyesületi tagoknak, akik előre megváltották utazási jegyeiket és azokat nem tudják visszaváltani, a VDB 90 EUR összeghatárig megtéríti kiadásaikat.

 

***
 

Ilonának ezúton is szeretnénk ismételten megköszönni a koronavírusos híradások során végzett önkéntes munkáját!

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.