Hír

Valós térben - az online térért

2022. április 20-22. között került megrendezésre, immáron 31. éve, a felsőoktatási, köznevelési, kutatási, valamint a hazai informatikai szektor egyik kiemelkedő szakmai eseménye, a Networkshop konferencia, melyen a könyvtáros szakma is képviselteti magát már a kezdetek óta.

Az idei alkalom a járványhelyzet miatti online közvetítést követően először nyújtott alkalmat a személyes találkozásra. Az esemény a Hungarnet Egyesület, az Innovációs és Techonlógiai Minisztérium, valamint a Digitális Jólét Program együttműködésében, a Comp-Rend Kft. szervezésében valósult meg.

Ezévben a rendezvény házigazdája a Debreceni Egyetem Informatikai Kara volt, melynek 4 előadótermében 145 előadást hallgathattunk meg az alábbi 6 szekció alatt:

  1. Hálózat és technológia
  2. Digitális infrastruktúra
  3. A felsőoktatás és közgyűjtemények digitális transzformációja
  4. Tudomány- és kutatástámogatás
  5. Az oktatás informatizálása
  6. A szélesebb körű digitális átalakulás kérdései

Az Országos Széchényi Könyvtár, illetve a Könyvtári Intézet konferenciával való kötelékéről ad számot, hogy intézményünkből több mint 20 kolléga képviseltette magát – míg néhányan csak résztvevőként voltunk jelen, addig a legtöbben színvonalas és újdonságokban gazdag előadásukkal kívánták bővíteni az eseményre érkezettek tudását.

A szakmai programot kiegészítő állófogadás, baráti találkozó és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár új tereit bemutató vezetés tette teljessé a rendezvény sikerét.

A konferencián elhangzott előadásokat az AV Spring online is közvetítette, az alábbi oldalon lehet a felvételeket visszanézni: https://avspring.hu/networkshop/?utm_source=Hungarnet

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.