Hír

„KI 20-20” – 20 éves a Könyvtári Intézet

2000. március 24-én, 20 évvel ezelőtt született a Könyvtári Intézet alapításáról szóló jogszabály. A jubileum alkalmából Fehér Miklós, a Könyvtári intézet igazgatója köszönti a szakmát.

 

Mindannyian, akik a szakmánkban dolgozunk, tudjuk, látjuk, hogy mennyit változtak a könyvtárak az elmúlt két évtizedben, nemcsak a nagyvilágban, de itthon is. A szolgáltatási paletta dinamikusan bővült, a minőségre törekvés konkrét cselekvésekben tetten érhető, a könyvtárak több ezer rendezvény házigazdái, módszertanunk gazdagodott, az olvasóvá nevelés célcsoport orientáltabb lett, és még sorolhatnánk a pozitívumokat. A könyvtárak találkozási pontok. A kulturális alapellátás megkerülhetetlen intézményei. A nemzeti és helyi identitás, a kulturális önazonosság, a közösség fejlesztésének erős hatással bíró terei, az élethosszig tanulás egyenlő esélyének lehetőségét biztosítva pedig az egyén kiteljesedésének támogatói.

 

Mi, a Könyvtári Intézet munkatársai hisszük azt, hogy ennek a fejlődésnek a 20 évvel ezelőtt alapított Intézet nemcsak tanúja, de bizonyos szegmensekben ösztönzője, támogatója vagy éppen kiváltója is volt. Gondolunk többek között a kistelepülési könyvtári ellátás rendszerbe szervezésére, a minőségmenedzsment fejlesztésre, a szakirodalmi információk adatbázisba rögzítésére, szolgáltatására. A nemzetközi trendekhez és a változó igényekhez igazodóan, a szakmai feladatok korszerű ellátáshoz szükséges kompetenciákat szem előtt tartva kidolgozott és megszervezett képzésekre, szakmai műhelyekre, konferenciákra.

 

A köszöntő teljes szövege

 

A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének gratuláló sorai

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.