Hír

A korszerű helyismereti munka alapjai

A Könyvtári Intézet 2020. év tavaszára meghirdeti 60 órás akkreditált továbbképzési programját,
A korszerű helyismereti munka alapjai (KASZB határozatszám: 2034/2016/KOZGYUJT) címmel.

A tanfolyam időpontja: 2020. március 9., 10., 11., 18., 19., 20., április 14., 15.
Jelentkezési határidő: 2020. február 24.

Részvételi díj: ingyenes.

A tanfolyam helyszíne: Könyvtári Intézet (1827 Budapest, Budavári Palota F épület 540. oktatóterem, 539/A számítógépes terem) 

A tanfolyam 60 órás, 2x3 és 1x2 nap (illetve a képzés aktuális indítási dátuma szerint.)

A tanfolyam oktatói: Bényei Miklós, Kégli Ferenc, Kenyéri Katalin, Mennyeiné Várszegi Judit, Sándor Tibor, Pogányné Rózsa Gabriella, Takáts Béla

Egyéb feltételek: Emelt szintű/felső középfokú vagy felsőfokú szakirányú végzettség

Kérjük, a tanfolyam leírásának végén található "Jelentkezési lap" szövegű linkre kattintva töltse ki a jelentkezési űrlapot. Ezután e-mailben kapja meg azt a letölthető pdf formátumú jelentkezési lapot, amely a már előzőleg kitöltött adatokat tartalmazza. Kérjük, hogy ezt kinyomtatva, aláírva postai úton juttassa el a Könyvtári Intézet Oktatási és Humánerőforrás-fejlesztési osztály címére (1827 Budapest, Budavári Palota F. épület).

További információ:
Dr. Repkényiné Nagy Edit; tel.: 224-3790; e-mail: editrep@oszk.hu


A képzés leírása:
A képzés célja a könyvtári helyismereti tevékenység új, az infokommunikációs technológia fejlődéséből következő feladatainak és távlatainak bemutatása. A résztvevők elsajátítják az elektronikus helyismereti dokumentumok gyűjtésének módjait, feldolgozását és szolgáltatását; felkészülnek a digitalizálási feladatok végzésére, a vonatkozó szerzői jogszabályok alkalmazására. Jártasságot szereznek a helyismereti tájékoztatásban, a téma bibliográfiáinak és faktográfiai adattárainak nyomtatott és elektronikus közzétételében. Megismerik a helytörténet-kutatás, közelebbről az iskola- és családtörténet, valamint a helyi könyvtártörténet-írás metodikáját, segédeszközeit. A kulturális törvény 2015. decemberi módosítása során a megyei könyvtárak kötelezően ellátandó alapfeladatai közé bekerültek a helyismereti dokumentumok elektronikus hozzáférhetővé tételével kapcsolatos feladatok (1997. éi CXL. tv. 66. § m) pont).

 

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.