Változások 2020. június 16-tól! Kérjük olvassa el a tájékoztatót.

KSZK oldal

Helyben használható adatbázisok

ProQuest - Library & Information Science Collection

Keresés az adatbázisban

A világ számos országának könyvtár- és információtudományi folyóiratait feldolgozó adatbázis. 2011-ben legkorábbi tételei 1970-ből valók, kurrensen 144 folyóiratot dolgoz fel. Ebből több mint száz folyóirat teljes szövege hozzáférhető, a legfrissebb számokat is beleértve. Összesen több mint 2000 folyóirat-évfolyam cikkeinek adatai kereshetők benne, és csaknem 1500 évfolyam, szabadon egyébként nem hozzáférhető teljes szövege érhető el rajta keresztül. A ProQuest e teljes szövegű szolgáltatása 2011-ben jelent meg, és épít a KSZK által korábban előfizetett LISA (Library and Information Science Abstracts) adataira, illetve tapasztalataira.
 

EBSCO

Keresés az adatbázisban

Az OSZK-ban, így a KSZK-ban is elérhetőek az EISZ Nemzeti Program keretében előfizetett egyes EBSCO-adatbázisok. Olvasóink számára ajánljuk a Library, Information Science and Technology (LISTA) adatbázist. A könyvtár- és információtudomány mellett az információtechnológiával foglalkozó cikkeket (emellett könyveket, konferenciai anyagokat) tartalmaz.
 

EMERALD

Keresés az adatbázisban

Az Emerald (korábban MCB University Press) kiadó 1967-es alapítása óta a menedzsment-szakirodalom egyik legtekintélyesebb kiadójává fejlődött. Könyvtár- és információtudományi folyóiratai szervesen illeszkednek profiljába. A legtöbb címnél (a könyvtári szakfolyóiratokhoz hasonlóan) több évre visszamenőleg az archív állomány is hozzáférhető. Az online cikkek már a folyóiratszámok hivatalos publikálását megelőzően is elérhetők (Earlycite). Számos esetben ezekhez papíralapon nem megjelenő, interaktív tartalmi mellékletek is járulnak.


 
 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: OSZK KI KSZK, 1827 Budapest

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.