Hír

Az Ukrajnából menekültek könyvtári ellátásával kapcsolatos jó gyakorlatok gyűjtése

Az ukrán–orosz háború a könyvtárak és a könyvtárosok életére is hatással van. Vannak olyan kollégáink, akik közvetlenül, a mindennapi munkájukban szembesülnek az országba beáramló menekültek tömegével. Vannak, akik közvetve érintettek. De mindannyian törekszünk arra, hogy kivegyük a részünket a segítségnyújtásból. Egyes könyvtárak ennek érdekében különböző támogatásokat, új szolgáltatásokat vezettek be.

A Könyvtári Intézet célul tűzte ki, hogy az Ukrajnából menekültek könyvtári ellátásával összefüggésben összegyűjti az intézmények jó gyakorlatait. Tesszük ezt azért, hogy közös felületen közzétéve azokat, ösztönözhessük a kollégák segítő munkáját.

Kérjük, amennyiben az Önök intézménye is kapcsolódott a menekültellátás valamely formájához, akkor töltsék ki az alábbi űrlapot: https://ki.oszk.hu/webform/ukrajna_jo_gyakorlatok

Az űrlapon a nem könyvtári szolgáltatásokkal kapcsolatos gyakorlatok (például adománygyűjtés, ételosztás) is bemutathatók, és lehetőség van jelezni azt is, ha az adott kezdeményezés valamely más szervezettel, intézménnyel együttműködésben valósult meg. Amennyiben többfajta tevékenységről is számot tudnak adni, úgy kérjük, hogy mindegyikről külön űrlapot töltsenek ki.

Információikat előre is köszönjük!

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.