Hír

Közlemény a „Könyvet házhoz” és a „könyvcsomag összekészítése rendelésre” típusú szolgáltatásokkal kapcsolatosan

Az új típusú koronavírus járvány megfékezése érdekében tett óvintézkedések nyomán a könyvtáraknak ideiglenesen fel kellett függeszteniük az olvasótereik nyitvatartását és a személyesen nyújtott szolgáltatásaikat. Számos intézményben a korábban is működő, elsősorban rászorulóknak, mozgásukban korlátozott személyeknek kínált „könyvet házhoz” szolgáltatások mellett megjelentek az előre összekészített könyvcsomagok, amelyeket a használók emailben megrendelhettek és átvehettek az intézményekben.

A Könyvtári Intézet a mai napon a Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalását kérte az ilyen típusú szolgáltatásokkal kapcsolatosan, amelyben rákérdeztünk, hogy

1. ajánlott-e az előre összekészített könyvcsomagok további szolgáltatása és ha igen, milyen óvintézkedések betartása mellett;

2. A március 28-tól életbe lépő kijárási korlátozás értelmében a könyvtárosok könyvkiszállító tevékenysége megengedett-e; ha igen, milyen óvintézkedések betartása mellett.

A hivatalos válaszról értesíteni fogjuk a kollégákat. A válasz megérkezéséig a Könyvtári Intézet ezeknek a szolgáltatásoknak a felfüggesztését javasolja.

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.