Hír

Megújult az Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiumának honlapja

2020. szeptember 28-tól új honlapja van az Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiumának. Az Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiuma (EKK) tudományos, nevelési és oktatási, kulturális tevékenységet és a kulturális örökség megóvását végző, egyesületi formában működő közhasznú szervezet.

A megújult felületet, melynek kialakításában több egyetemi könyvtár munkatársa vett részt – Balázsi Dorina (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár), Csóka-Jaksa Helga (Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont), Fischer Mónika (Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár), Sümeginé Lehotai Edit (Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtára) és Petró Leonárd (Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár) – olyan honlapként képzelik a szerkesztői, ahol minden felsőoktatási könyvtárban dolgozó találhat érdekes szakmai tartalmakat.

Az aktuális hírek mellett - az előzetes tervek szerint - csütörtökönként jelenik meg egy-egy hosszabb bejegyzés olyan témákban, mely a szélesebb könyvtáros olvasóközönség érdeklődésére is számot tarthat.  Az első ilyen cikkből például megtudhatjuk, hogy az egyetemi könyvtárak hogyan kezdték az új szemesztert a második hullám „árnyékában”.

A szerkesztők kérik a könyvtáros szakma segítségét is abban, hogy támogassák a munkájukat a különböző könyvtárakban zajló eseményekkel kapcsolatos hírekkel, információkkal esetleg olyan témajavaslatokkal, melyekről szívesen olvasnának ezen a felületen.

Elérhetőség, e-mail: contact@ekk.org.hu.

A honlap címe: https://ekk.org.hu/.

 

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.