Hír

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának válasza a „Könyvet házhoz” és a „könyvcsomag összekészítése rendelésre” típusú szolgáltatásokkal kapcsolatosan

Megkeresésünkre a következő választ kaptuk:

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet az állampolgárok mozgását csak a legfontosabb tevékenységekre szűkítette.
A fentiek alapján a könyvtár ne biztosítson olyan szolgáltatást, mely szerint a könyveket előre összekészítik és az ügyfelek részére a könyvtár bejáratánál átadják.
A könyvek kiszállítása javasolt, ennek során kérem törekedjenek az alábbiakban leírtak betartására.

A kiszállított könyvekkel kapcsolatos adminisztráció lehetőleg átadás előtt kerüljön elvégzésre, akár online.

A könyvek átadása során törekedni kell arra, hogy az a lehető legrövidebb idő alatt, minimális kontaktussal történjen. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyértelmű ajánlása alapján egészséges ember számára nem szükséges a sebészeti maszk viselése, jelentősen nem csökkenti a fertőződés veszélyét, viszont álbiztonságot adhat, esetleg nem figyelnek a többi megelőző ajánlásra (pl. ne nyúljanak arcukhoz, szemükhöz kézmosás nélkül).
Azoknak a személyeknek, akik a könyvek kiszállítását és átadását végzik javasoljuk védőkesztyű, illetve virucid hatású kézfertőtlenítőszer használatát, továbbá a gyakori kézmosást.

Kérem, hogy a könyvek kiszállítása kizárólag egészséges emberek részére történjen. Otthonukban gyógyuló, valamint hatósági házikaranténban lévő személyek részére könyvek kiszállítása nem végezhető.

Üdvözlettel:
Nemzeti Népegészségügyi Központ
Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.
Tel: +36(1) 476-1279
jarvany.titkarsag@nnk.gov.hu

 

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.