Hír

3 lépésben konferencia a könyvtár teljesítményét bemutató adatokról : Eredmény a kirakatban

Az adatlapú döntéshozatal jelentősége napjainkban megkérdőjelezhetetlen, és a teljeskörű minőségmenedzsmentnek is egyik fontos elemét képezi. Szakmai napunkon arra keressük a választ, hogy hogyan építhető ki olyan mérési rendszer, amely az adatok gyűjtésével, feldolgozásával és elemzésével megfelelő döntéselőkészítést biztosít. Megvizsgáljuk továbbá, hogy meglévő adataink hogyan változtathatók eredményeinket jól tükröző transzparens információkká. Az előadások nem csak a minősítésre, vagy Könyvtári Minőség Díjra pályázni kívánó könyvtáraknak jelentenek hasznos segítséget a pályázatíráshoz, hanem azoknak a könyvtáraknak is támpontot nyújtanak, amelyek hatékonyabb döntéshozatalra törekszenek.

Az online konferencia időpontja: 2021. november 18. 10:00

Regisztráció

A regisztráció határideje: 2021. november 17. 12:00 óra

 

Program:

10.00 – 10.05   Fehér Miklós (a Könyvtári Intézet igazgatója): Köszöntő

10.05 – 10.45  Vastagh Zoltán (OSZK Könyvtári Intézet, Kutatási és Elemző Osztály, osztályvezető):  Mire (lenne) jó a statisztika?

10.45 – 11.25  Petró Leonárd (DEENK, közönségkapcsolati főigazgató-helyettes): Könyvtári példák a mérőszámok gyűjtési módszertanára.

11.25 – 12.05 Gyüre Aliz (adatvizualizációs szakértő): Milyen módszerekkel jelenítsük meg adatainkat?  Adatvizualizáció.

 

A szakmai napot a Microsoft Teams alkalmazás segítségével bonyolítjuk.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Share

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1827 Budapest, Budavári Palota F-épület

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.