Hír

Szólj Hozzá! Hozzá szólj! Marketingtrükkök a célcsoportok megszólításához – K2 továbbképzési sorozat

A 2019/2020-as évadban Határtalan könyvtár összefoglaló címmel jelentkezik a Könyvtári Intézet K2 továbbképzési sorozata. A 10. évébe lépő rendezvényen ezúttal is a megszokott innovatív tartalommal, ám megújult koncepcióval várjuk az érdeklődőket. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a témák továbbgondolására, a gyakorlati alkalmazási lehetőségek közös keresésére, ezért az előadásokat egy közös gondolkodásra serkentő e-workshop követi, ahol egy online feladat megoldásán keresztül lehet majd átgondolni az előadáson elhangzottakat. Az évad harmadik alkalmának időpontja:

 

2020. április 29.

Szólj Hozzá! Hozzá szólj!
Marketingtrükkök a célcsoportok megszólításához

 

 


 

Azt már mindnyájan tudjuk, hogy önmagában kevés egy izgalmas új szolgáltatás, vagy egy világra szóló rendezvény, ha az üzenetünk nem ér célba, vagy nem lépi át az érintett csoport ingerküszöbét. Milyen és hányféle szempont alapján azonosíthatjuk a célcsoportjainkat? Milyen szórakozási, tanulási, információszerzési szokások jellemzik őket? Milyen lehetőségei vannak egy könyvtárnak a brandépítésre? Milyen trükköket vethetünk be a használói elköteleződés kialakításához? Ezúttal ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat némi elméleti megalapozással, sok-sok gyakorlati példával, és természetesen saját kreativitásunk mozgósításával.

Helyszín: online (Zoom-on keresztül)

PROGRAM:

9:30 – 10:00: Csatlakozás

10:00 – 10:10: Köszöntő

10:10 – 10:50: Dr. Bernschütz Mária, egyetemi adjunktus (BME): Az egyes generációk információszerzési módszerei és megszólításuk - dióhéjban

Az előadás rövid áttekintést nyújt az egyes generációs szakaszok jellemzőiről, szocializációjukról, amely még az olvasási szokásuk alakulását is befolyásolja. Kiemelt figyelmet kap a fiatalabb generációk  (alfa, Z, Y) információhoz való jutási módszere, különös tekintettel a digitális eszközök használatára. Az előadás kitér arra, hogy a szolgáltatások mely pontjaiba lehet integrálni olyan lehetőségeket, amely az egyes generációknak nyújt további versenyelőnyt.

10:50 – 11:30:  Istók Anna, igazgató-helyettes (Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ): Elégedettség helyett elkötelezettség – szolgáltatás helyett élmény

A 21. században a fogyasztó és termék kapcsolata egyre inkább hasonlít az emberi kapcsolatainkra: akkor lesz sikeres a marketingtevékenységünk és teljesítményünk, ha a fogyasztó (használó) érzelmi kapcsolatba kerül választott termékével (szolgáltatásával). Ahhoz, hogy egy könyvtárhoz érzelmileg elkötelezett használók, olvasók tartozzanak, nagyon fontos, hogy ne tekintsük őket passzív szereplőknek. A szeretetmárka megformálása, a szolgáltatás helyett élmény nyújtása, az elkötelezettség, a hűség kialakítása a gödöllői városi könyvtár marketingjének évek óta szerves része. A célcsoportokra alapozott engaged marketing kulisszatitkaiba avat be minket az előadás, gyakorlati példákon, megoldásokon keresztül.

11:30 – 12:15: E-workshop: online feladat

12:15 – 13:00: Ebédszünet

13:00 – 13:30: Összegzés és a workshop feladatok kiértékelése

A program maximum résztvevői száma: 100 fő. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Frissítés: A jelentkezői szám elérte a maximális 100 főt, így nem tudunk több regisztrációt fogadni. Köszönjük megértését. Várjuk későbbi programjainkra!

A részvételhez szükséges tudnivalókat a továbbképzési napot megelőző napon fogjuk kiküldeni a regisztrált jelentkezőknek.

Szeretnénk, ha az új évadban a workshopon kívül még további eszmecserére is lenne hely és lehetőség a továbbképzési napok témáiban, ezért létrehoztunk egy Facebook-csoportot K2 továbbképzési sorozat néven, melyhez folyamatosan lehet csatlakozni. Itt a témához kapcsolódó híreket, szakirodalmat is közzéteszünk, és várjuk a hozzászólásokat, véleményeket is.

A K2-es továbbképzési sorozat 2019/2020-as ünnepi évadát a megújulás mellett egy izgalmas lehetőséggel is szeretnénk még vonzóbbá tenni. A legalább három továbbképzési napon résztvevők jutalomban részesülnek!

A mellékletben található hivatalos meghívón találhatják a Könyvtártudományi Szakkönyvtár által, a programhoz készített bibliográfiát is.

A továbbképzési sorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.