Hír

Felhasználói élmény a digitális könyvtári térben – K2 továbbképzési sorozat online

A Könyvtári Intézet 2020/2021-es K2 online évad második, június 17-ei szakmai napjának középpontjában a könyvtári (elsősorban digitális) szolgáltatások felhasználói élménye (UX – User Experience) áll.

FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNY A DIGITÁLIS KÖNYVTÁRI TÉRBEN

 

A nemzetközi szakirodalomban a könyvtárak szolgáltatásai kapcsán is egyre több szó esik a felhasználói élmény fogalmáról. A pandémia okozta bezárás, a korábbi szolgáltatások átalakítása online formába és új digitális szolgáltatások létrehozása, továbbá a kommunikáció internetes térbe terelődése időszerűvé teszi a témaválasztást, hiszen a fokozott digitális jelenlét könnyebben érheti el célját, ha a felhasználó számára a tartalom jó élményekkel is társul.

Mivel ezzel a témával még egyetlen hazai könyvtári konferencia sem foglalkozott, ezért ez a szakmai nap inspirálhatja, segítheti a könyvtárak fejlődését, a könyvtárosok munkáját.

Ahogyan a korábbi szakmai napokon, úgy most is szeretnénk lehetőséget biztosítani a témák továbbgondolására, ezért az előadásokat e-workshop követi, amely során az előadáson elhangzottakat gyakorlatban is ki lehet próbálni.

IDŐPONT, HELYSZÍN:

Az évad második alkalmának időpontja: 2021. június 17. 10.00–13.00
Helyszín: online tér (MS Teams)

PROGRAM:

10.00–10.10: Köszöntő

10.10–11.00: Kollin Zoltán: Bevezetés a user experience design-ba
Rengeteget lehet hallani arról, hogy a legtöbb sikeres termék titka a user experience, a felhasználói élmény. De pontosan mit jelent ez a kifejezés, mitől válik élménnyé egy termék használata, és mitől lesz jó vagy rossz az a bizonyos élmény? Lehet-e a felhasználói élményt mérni egyáltalán, és mit tudunk tenni azért, hogy a termékünket vagy szolgáltatásunkat szeressék az emberek? Az előadás során ezekre a kérdésekre keresünk választ, számos jó és rossz példát kielemezve.

11.00–11.30: Kard Eszter: Élmények egy könyvtár honlapján. Esettanulmány
Az előadásban egy könyvtári honlap redesign projektjének bemutatásán keresztül ismerkedhetünk meg a UX módszerekkel és azok eredményével.

11.30–13.00: E-workshop

E-workshopok

A két párhuzamosan zajló e-workshop témája a honlapok UX szempontú értékelése.
A két e-workshop vezetője: Kollin Zoltán és Kard Eszter.

JELENTKEZÉSI INFORMÁCIÓK:

A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
A regisztráció linkje: https://forms.gle/2yiCnGcTD84ts5Pr9

A jelentkezési határidő: 2021. június 15.

A részvételhez szükséges tudnivalókat a továbbképzési napot megelőző napon fogjuk kiküldeni a regisztrált jelentkezőknek az itt megadott e-mail-címre.

KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK:

Szeretnénk, ha ebben az évadban is a workshopon kívül még további eszmecserére is lenne hely és lehetőség a továbbképzési napok témáiban, ezért az általunk létrehozott K2 továbbképzési sorozat Facebook-csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. Itt a témához kapcsolódó híreket, szakirodalmat is közzéteszünk, és várjuk a hozzászólásokat, véleményeket is.

A mellékletben található hivatalos meghívón találhatják a Könyvtártudományi Szakkönyvtár által, a programhoz készített válogatott bibliográfiát is.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

CsatolmányMéret
PDF ikon K2 meghívó (2021. 06. 17.)1.96 MB
Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.