Hír

Ízelítő a 3K 2014. februári számának tartalmából

Könyvtárpolitika
Tóth Máté: Az Europeana új stratégiájának előkészítő munkálatai
Sipos Anna Magdolna – Fekete Rita – Szöllősi Gréta: Tanulás, tudás, hozzáférés, könyvtár, változás

Műhelykérdések
Kónyáné Csúcs Dalma: Periodikumok feldolgozása az Országos Széchényi Könyvtár online katalógusában
História
Mák Ferenc: Példányképek a nagy tettekhez. Régi fehértemplomi bibliotékák
Perszonália
Havas Katalin: Ottovayné Ecsedi Katalin (1939-2013)
Könyv
Pogány György: Borsa Gedeon: Andreas Hess
Vasbányai Ferenc: Tanulmányok a romaintegrációról
Ízelítő
„A számok nyelvén kifejezve az Europeana egyre komolyabb eredményekkel büszkélkedhet. 2013-ban 30 millió alkalommal keresték fel a tartalmakat. Ez az indulást követő évben mindössze 4,6 millió volt. A következő évekre újabb bővülést prognosztizálnak. A weboldal látogatottsága szintén látványosan emelkedik: a 2010-es 1,6 millióról két év alatt 5,1 millióra bővült.” (Tóth Máté)
„A Library 2.013 virtuális konferencia magyar előadásainak tematikáját az határozta meg, hogy az előadói gárda jelentős része az informatikus könyvtáros felsőoktatásból – oktatók és mester-, illetve PhD-szintű hallgatók – került ki. Ennek megfelelően az önálló nemzeti csoportot alkotó előadások kevésbé a napi könyvtári gyakorlatok, mint inkább a tudományos vizsgálódások körébe sorolhatók, és tekintettel a pécsi képző és kutató műhely jelenlétének elsődlegességére, főként ennek az iskolának a képzési és kutatási programjait tükrözték.” (Sipos Anna Magdolna – Fekete Rita – Szöllősi Gréta)
„A periodikumnak élete van, sok minden előfordulhat vele: él – szünetel – újraindul – címet változtat – megszűnik. A változások közben több ágra (ágazatra) bomolhat, vagy több kiadvány összeolvadhat, esetleg egy megszűnik és beolvad egy vagy több másikba.” (Kónyáné Csúcs Dalma)





Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.