Hír

K 1.0: új műhelynapsorozat a Könyvtári Intézet szervezésében

A Könyvtári Intézet 2010-ben „K2” megjelöléssel, konzultációra épülő kísérleti műhelysorozatot indított az aktuális, friss technikai, technológiai megoldások ismertetése, a fejlesztések után érdeklődő könyvtárosok összetartására, a fejlesztés ösztönzésére. Az innovatív és nagyon sikeres műhelymunka ráirányította a figyelmünket arra, hogy kérdéseink, melyeket fel szeretnénk tenni, sokszor számosabbak annál, mint aminek ez a fórum tematikája alapján helyet tud adni.

Válaszokat várunk egyszerű, mindennapi, "hagyományos" kérdéseinkre is.
Hogyan vezessem a leltárkönyvet? Mit tegyek, ha ajándékot kap a könyvtár? De nem kell belőle minden könyv? Hogyan számoljuk a kölcsönzések számát? A hosszabbítás is az? Nem lehetne máshogy mérni, kimutatni a könyvtár eredményességét? Ti mikor külditek az első felszólítót? És akkor már fizetni is kell?
Egymás munkájának, eredményeinek megismerése érdekében, ha úgy tetszik, visszalépve az alapokhoz, útjára indítjuk a „K 1.0” műhelysorozatot, melynek címében a „K” nem a kísérleti jellegre, hanem arra a tartalomra utal, melyet a „könyvtár - közösség egy”-ben kifejezéssel írhatunk le.
A műhelynap neked szól, ha:
- beszélgetnél a hagyományos könyvtári munkafolyamatokról, ezekhez köthető kérdéseidről,
- úgy érzed, vannak jó megoldásaid, ezt szívesen megosztanád,
- születtek eredmények, amikről jó, ha tudnának mások,
- kíváncsi vagy mások eredményeire, megoldásaira, véleményére,
- ötleteket, megoldásokat hozol, adsz, vagy éppen kívánsz ellesni.
A rendezvény keretében irányított beszélgetés folyik a résztvevők között. Kérjük, készüljetek saját gyakorlatotok bemutatásával, és gyűjtsétek össze kérdéseiteket, ötleteiteket!
Szeretettel várunk az első találkozón, amelyen a téma a közönség elérése, megszólítása lesz. Körüljárjuk, hogy milyen lehetőségek használhatóak fel a különböző könyvtártípusokban. Vagy léteznek „típusfüggetlen” jó megoldások is?
Időpont: 2015.06.22., 10.30
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Díszterem (6. emelet)
A jelentkezéseket az alábbi online űrlapon várjuk: http://bit.ly/k1-20150622
Bánkeszi Katalin igazgató, Fehér Miklós osztályvezető és a Könyvtári Intézet, Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztály csapata





Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.