Hír

Expressz hír a 3 lépésben: A folyamatokról című konferenciáról

A mai nap folyamán, 2020. december 3-án, sikeresen lezajlott a 3 lépésben konferenciasorozat első alkalma, amely a folyamatok témakört járta körül három előadó segítségével, 40-40 perces bontásokban. A konferenciára 148-en jelentkeztek, akik 30 %-a felsőoktatási könyvtárban, 28%-a városi könyvtárban és 21%-a megyei hatókörű városi könyvtárban dolgozik. A jelentkezők közül 113-an hallgatták meg az előadások egy részét vagy egészét.

Első előadónk Molnár Georgina, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár gyűjteményépítési főigazgatóhelyettese, aki idén szakértőként közreműködött a Könyvtári Minőségi Díjas és Minősített Könyvtár címes könyvtárak helyszíni látogatásában.

Könyvtári folyamatok a stratégia tükrében

Előadónk munkásságáról bővebben az alábbi linkeken olvashat:

                https://tmt.omikk.bme.hu/tmt/article/view/99/10431

                https://conference.niif.hu/event/5/session/10/contribution/24

Második előadónk dr. Benedek Petra a BME Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék egyetemi adjunktusa, aki előadásában (Folyamatábra készítés a gyakorlatban) egy fontos gyakorlati témát, a folyamatábrakészítést járta körbe. Ismertette a folyamatok kapcsán felmerülő fogalmakat, az ábrakészítés során használt szimbólumokat. Elmondta, hogy alkalmazzuk a folyamatábrákat és ismertette a draw.io-t.

Előadónk munkásságáról bővebben az alábbi linkeken olvashat:

                http://mvt.bme.hu/munkatarsak/Benedek%20Petra

                https://doktori.hu/index.php?menuid=192&lang=HU&sz_ID=23361

Utolsó előadónk dr. Bernáth Lajos a QUALIMED-IL Fejlesztő Iroda Kft. szakmai vezetője volt, aki Folyamatmanagement című előadásában a folyamathierarchia, folyamatstruktúra és a kulcsfolyamatok világába kalauzolta el a hallgatóságot. Könyvtári példákkal szemléltette a folyamatszabályozást, felhívva a figyelmet a hibás alkalmazásokra. Majd a folyamatok mérését, a folyamatindikátorok meghatározásait járta körbe és előadását a minőségmodellek összehasonlításával kerekítette le.

Előadónk munkásságáról bővebben az alábbi linkeken olvashat:

                https://quality-mmt.hu/wp-content/uploads/2016/06/2006-3.pdf

                https://quality-mmt.hu/wp-content/uploads/2016/06/2009_01mm.pdf

 

Előadóink prezentációi megtalálhatók az oldal alján és a Dokumentumtárban.

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.